New York Bolig » Finansiere kjøp av leilighet

Finansiere kjøp av leilighet

Hvordan finansiere boligkjøp i USA og New York?

Når du har bestemt deg for hvor og hva du ønsker å kjøpe, så gjenstår det å skaffe finansiering av boligdrømmen. Det er få norske banker tilbyr finansiering med pant i bolig i utlandet, men det finnes unntak. Kan du stille sikkerhet i bolig eller fritidseiendom i Norge, så kan det være et alternativ. Men 1. prioritet pant stilles ofte som krav.

Mange av de som skal finansiere bolig i utlandet bruker DNB Luxemburg som bank. Her kreves det en egenkapital på 30%. Finansieringen gjøres i euro men i tillegg tilkommer det avgifter på rundt 10%. I praksis kreves det altså rundt 40% egenkapital i norske kroner.

Har du noe egenkapital kan våre meglere i New York, ordne finansiering i amerikansk bank, mot pant i leiligheten. Firmaet NYR vil også kunne bistå deg med utleie slik at du kan finansiere via leieinntekter.

Mangler du egenkapital, men er likvid og har andre inntekter? Da kan du komme langt med å låne penger til prosjektet med forbrukslån i Norge. Da skaffer du raskt 400 000,-

Å kjøpe bolig i utlandet bør være en langsiktig investering –  pengene bør brukes på noe man ser for seg å bruke og ha glede av over lengre tid.
Blir du plutselig avhengig av å selge, bør du huske at omløpstiden på en leilighet på Manhattan er nesten 6 mnd’er.

Stadig flere nordmenn kjøper bolig i utlandet.

I følge Statistisk sentralbyrås oversikt har antallet boliger økt fra 7.800 i 2001 til i overkant av 46.400 i 2010.
Er du en av mange som går med en drøm om en leilighet i utlandet– da er det en del ting du bør tenke på før drømmen kan realiseres:

Hvor i New York vil du bo, og hva slags bolig skal det være? Når man har bestemt seg for dette, så bør man fly over og ta seg en titt, og gjerne leie noe i området for å se om man trives. Det er viktig at man tar seg tid til å undersøke elementære ting som servicetilbud, infrastruktur og klimaforhold. Sistnevnte er spesielt viktig dersom man ser for seg langtidsopphold.

Hvilke lover og regler som gjelder for boligkjøp i aktuelle land? Reglene i en del land avviker ofte veldig fra de norske. Dette gjelder både moms, skatter og avgifter. Spania er populært blant oss nordmenn, men mange folk som har kjøpt bolig her, har blitt svært overrasket når de oppdager hva de faktisk må betale i kommunale skatter og avgifter. Les våre tips for boligkjøp i New York.

Benytt en profesjonell medhjelper som kjenner de lokale forholdene, og kan følge opp prosessen på stedet. Ta kontakt med oss og få advokat og eiendomsmegler som har gode lokalkunnskaper. Mange norske advokatfirmaer samarbeider med advokater i utlandet og kan gi råd blant annet om valg av advokat i andre land.

Hva bør man være ekstra oppmerksom på?

Det er en rekke utfordringer du kan risikere å stå ovenfor ved kjøp av bolig i USA, og det er viktig å være klar over følgende:

I mange land er mellommannsrollen uregulert, og kravene til utdannelse og kompetanse for å etablere seg som megler er mindre strenge enn i Norge. Dette betyr at det kan være vanskelig å sjekke om selgeren er seriøs og har den nødvendig kompetanse som kreves. Velger du NYR er du trygg.

USA har ikke samme grunnbokssystem som i Norge. Det kan være utfordrende og tidkrevende å sjekke hvem som er eier, om oppgitte arealet stemmer, og om det foreligger heftelser på eiendommen.

På Manhattan endres reguleringsplanene hyppig, og utbyggere har stor innflytelse på planene. Dette innbærer en risiko for uforutsette endringer i nærmiljøet.
Kontraktene kan være vanskelige å forstå på grunn av forskjeller i underliggende lover og regler.

Norsk lov om eiendomsmegling, norske garantiforsikringer, gjelder ikke i utlandet.

Kilder:

http://www.advokatenhjelperdeg.no/jus-artikler/mange-fallgruver-ved-kjop-av-eiendom-i-utlandet/#vanligeproblemervedkjpaveiendomiutandet

http://e24.no/privat/eiendom/slik-gaar-du-frem-ved-kjoep-av-bolig-i-utlandet/20176141

http://www.utlandseiendom.no/finansiering.asp?meny=6